Uutiset

Mieskuorojen kuorokouluhankkeelle apurahaa

Mieskuorojen Kuorokoulut 2019 -hanke on saanut 10 000 euron apurahan Suomen kulttuurirahastolta. Hankkeen tarkoituksena on kehittää mieskuorotoimintaa Suomessa järjestämällä kuorokouluja miehille, jotka haluaisivat liittyä kuoroon, ja mieskuorolaulajille, jotka haluavat kehittää omia taitojaan. Tavoitteena on saada uusia laulajia olemassa oleviin kuoroihin sekä kehittää kuorolaisten taitoja kuorolaulun eri osa-alueilla. 

Kuorokoulut toteutetaan 18 mieskuoron yhteistyöprojektina kymmenessä maakunnassa Suomessa. Kukin kuoro vastaa omalla paikkakunnallaan koulutusten käytännön järjestelyistä ja sisällöstä. Hankkeen toteutusta koordinoi työryhmä, johon kuuluvat Hannu Malkamäki (Mieskuoro Jussit), Kari Muhonen (Kerimäen Mieslaulajat), Mikko Holopainen (Mieskuoro Kuopio-Kvartetti, hankkeen koordinaattori) ja Jaana Turunen (Mieskuoro Kuopio-Kvartetti, hankkeen taiteellinen johtaja). 

Kuorokoulut 2019 hankkeessa vaihdetaan ideoita ja kokemuksia kuorojen kesken ja yhteistyötahojen kanssa. Lisätietoja saa hankkeessa mukana olevilta kuoroilta ja työryhmän jäseniltä: Mikko.Holopainen@mieskuoro.fi ja p. 044 5876410, Jaana.Turunen@maestra.fi, Kari.Muhonen@mieskuoro.fi ja Hannu.Malkamaki@mieskuoro.fi.

MKK:n joulukonsertit 2018

Konsertit Kuopion tuomiokirkossa sekä Leppävirran että Vesannon kirkoissa

Mieskuoro Kuopio-Kvartetin joulukonserteissa 2018 ovat yhdistelmä vanhoja ja uusia joululauluja. Mukana on tuttuja joululauluja Suomesta ja muualta maailmasta, mutta myös harvemmin kuultuja klassikoita ja uusia sovituksia niistä. Kuopion konsertissa Kuopio-Kvartetin kanssa esiintyy Haapaniemen koulun 6B musiikkiluokka.

Ohjelma 10 e.

Kohti juhlavuotta

Vuosi 2019 on kahdella tapaa juhlavuosi Mieskuoro Kuopio-Kvartetille. Valtakunnallisesti vietetään Suomalainen mieskuorolaulu 200 vuotta juhlaa monin näkyvin tilaisuuksin. Juhlavuoden suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Lisäksi syksyllä 2019 tulee 70 vuotta siitä, kun Kuopio-Kvartetin alkusävelet kiirivät ilmoille. Kuoro juhliikin molempia juhlakonsertilla ja suunnitelmissa on myös muita juhlavuoteen liittyviä projekteja.