post

MKK ja Veljmiehet esiintyvät Kuorojen venetsialaisissa la 29.8.2020

Mieskuoro Kuopio-Kvartetti ja kuorolaisten lauluyhtye Veljmiehet esiintyvät Kuorojen venetsialaiset -tapahtumassa lauantaina 29.8.2020 Kuopiossa.

Kuorojen venetsialaiset

Kuopiolaiskuorojen syyskauden avajaiset lauantaina 29.8.2020 

Kuorojen venetsialaiset on kuuden kuoron ja yhden lauluyhtyeen yhteistapahtuma, joka näkyy ja kuuluu Kuopiossa lauantaina 29.8.2020. Venetsialaiset on tapa juhlia kesä-, veneily- ja mökkikauden päätöstä, mutta kuorojen osalta se on lähtölaukaus syksyn kuorokauteen.

Tapahtumassa mukana olevat kuopiolaiset kuorot Mieskuoro Kuopio-Kvartetti, Naiskuoro Sawotta, viihdekuoro Sawo Ensemble, Seniorikuoro, lauluyhtye Veljmiehet, sekakuoro Veljsiskot ja kamarikuoro Vox Polaris esiintyvät noin vartin mittaisin minikonsertein eri puolilla kaupunkia. Esitykset ovat kaikille avoimia ja maksuttomia ja niitä on yhteensä 16 päivän aikana. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille kuopiolaisille kuoromusiikin ystäville vauvasta vaariin. 

Kuorojen ohjelmistossa on niin klassikkoja kuin popmusiikin helmiä a cappella. Tunnelma vaihtelee serenadeista isänmaalliseen ja herkän romanttisesta tanssijalat liikkeelle saaviin rytmeihin. 

Esiintymispaikat ja -ajat

Mieskuoro Kuopio-Kvartetin esitykset
 • klo 13:45  Valkeisenlammen rosarium                             
 • klo 14:30 Snellmanin puisto  
 • klo 15:15 Satamatori     
Lauluyhtye Veljmiesten esitykset
 • klo 16:15  Teatterin amfi                                                     
 • klo 17 Satamatori 

post

Yhtyelaulukurssi miehille

Mieskuoro Kuopio-Kvartetti järjestää yhtyelaulukurssin miehille viitenä torstai-iltana 23.1.2020 alkaen. Kurssi on avoin kaikille mieslaulajille, joilla on jonkin verran kuoro- tai yhtyelaulukokemusta. Nuotinlukutaito on eduksi, mutta ei edellytys. Kurssi kokoontuu torstaisin 23.1., 30.1., 6.2., 13.2. ja 27.2 klo 17:30-19 Jynkän koululla

Kurssin hinta on  30 € ja 15 € opiskelijoille sekä Mieskuoro Kuopio-Kvartetin jäsenille.

Kurssilla tutustutaan kvartettilauluun ja sen vaatimuksiin sekä kehitetään omaa stemmalaulutaitoa. Kurssilla lauletaan sekä yhdessä että erilaisina pienryhminä. Kurssin kouluttajana toimii musiikin maisteri Jaana Turunen.

Sisältö: Yhtyelaulun eri muodot, stemmat ja niiden erityispiirteet, äänenkäyttö yhtyelaulussa,                            yhtyelaulun eri musiikkityylit

Ilmoittautumiset: info@kuopiokvartetti.fi

Tiedustelut: Jaana Turunen p. 050-5638458 tai jaana.turunen@maestra.fi

Kuopio-Kvartetin kevät 2020

Mieskuoro Kuopio-Kvartetin kevätkausi käynnistyy maanantaina 13.1.2020 klo 18 harjoitusten myötä. Tähän mennessä varmistuneita esiintymisiä ovat

 • Talvisodan päättymisen 80-vuotis muistokonsertti su 15.3. Kuopion tuomiokirkossa
 • Mieskuoro Kuopio-Kvartetin kevätkonsertti ti 12.5.2020 klo 18 Kuopion kaupungintalon juhlasalissa
 • Itä-Suomen yliopiston promootio 5.6.2020 Kuopion musiikkikeskuksella ja tuomiokirkossa.

Lisäksi kuoro järjestää yhtyelaulukurssin, jonne ovat tervetulleita myös muut laulavat miehet.

Muistojen joulu -konsertit 2019

Muistojen joulu -konsertit päättävät Mieskuoro Kuopio-Kvartetin 70 v. juhlavuoden

Mieskuoro Kuopio-Kvartetin joulukonsertit Kuopiossa ja lähiseutujen kirkoissa ovat jo vuosia pitkä perinne. Kuoron 70-vuotisjuhlavuoden teema jatkuu tämän vuoden joulukonserteissa: Muistojen joulu -konserttien musiikki vie kuulijat takaisin lapsuuden jouluihin ja esittelee samalla kattavasti kuoron joululauluohjelmistoa kuluneilta vuosikymmeniltä.

Kuopion tuomiokirkossa solistivieraana esiintyy tuomiorovasti Ilpo Rannankari. Lisäksi soolo-osia laulaa baritoni Pentti Toikkanen. Konsertit johtaa Jaana Turunen.

Mieskuoro Kuopio-Kvartetin joulukonsertit 2019

 • ma 16.12.2019 klo 18 Riistaveden kirkko
 • pe 20.12.2019 klo 18 Syväniemen kirkko
 • la 21.12.2018 klo 18 Kuopion tuomiokirkko, solistivieraana Ilpo Rannankari

Mieskuoro Kuopio-Kvartetti

Pentti Toikkanen, baritoni

Jaana Turunen, kuoronjohto, urut ja piano

Ohjelma 10 €

Yhteistyökumppanimme: Järvi-Kuopion seurakunta, Kallaveden seurakunta, Kuopion tuomiokirkkoseurakunta ja K-Market Riistavesi

Äänitetty Mieskuoro Kuopio-Kvartetin joulukonsertissa 2018 Vesannon kirkossa

Mies, tule kuorokouluun!

Kuorokouluun otetaan myös naisia. Naisten ryhmä kokoontuu samoina päivinä kuin miesten ryhmä, mutta klo 17-18:30.

Kuorokoulussa tutustutaan ja opetellaan seuraavia asioita:

 • Miten lauluääni toimii ja miten sitä harjoitetaan
 • Miten lauletaan moniäänisesti
 • Nuotinluvun alkeet
 • Kuoronjohtajan eleet; mitä hän niillä tarkoittaa
 • Kuorolaulun eri tyylit; tutustuminen klassisen ja rytmimusiikin kuorolaulun erilaisiin tyyleihin
 • Esiintyminen & tulkinta
 • Erilaiset kuorot; millaisia kuoroja on ja miten niihin pääsee, koelauluun valmistautuminen,

post

Klassikko -juhlakonsertit 2019

Perinteikkäiden mieskuorojen kohtaaminen on Klassikko

Mieskuoro Kuopio-Kvartetti ja Joensuun Mieslaulajat juhlivat suomalaisen mieskuorolaulun 200 vuotta Klassikko-yhteiskonsertein Kuopiossa ja Joensuussa

Kuluva vuosi 2019 on suomalaisen mieskuorolaulun juhlavuosi, jota juhlitaan ympäri Suomea konsertein ja tapahtumin. Juhlavuoden suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Itä-Suomessa kaksi perinteikästä ja maineikasta mieskuoroa, Mieskuoro Kuopio-Kvartetti ja Joensuun Mieslaulajat, yhdistävät voimansa ja järjestävät juhlakonsertit Kuopiossa ja Joensuussa.

El Clásico on kahden perinteisen ja menestyneen jalkapalloseuran ottelu Espanjassa. Klassikkoja ovat myös kahden perinteikkään mieskuoron yhteiskonsertit juhlavuoden kunniaksi. Kuopion ja Joensuun juhlakonserteissa kuullaan mieskuoroklassikoiden lisäksi kuoroille omistettuja teoksia ja uudempaa mieskuoromusiikkia. Mieskuoro Kuopio-Kvartetti ja Joensuun Mieslaulajat ovat tehneet aiemminkin yhteistyötä mm. esittäen Sibeliuksen Kullervoa.

Mieskuoro Kuopio-Kvartetin alkusävelet kiirivät ilmoille syksyllä 1949, kun yhdeksän miehen ryhmä kvartettilaulusta kiinnostuneita miehiä kokoontui harjoittelemaan mieskuorolauluja omaksi ja kotiensa iloksi. Myöhemmin kvartetista kasvoi mieskuoro, mutta kvartettinimi haluttiin säilyttää muistona syntyhistoriasta. Kuluva vuosi 2019 on Mieskuoro Kuopio-Kvartetin toiminnan 70. juhlavuosi.

Koko toimintansa ajan kuoro on konsertoinut aktiivisesti kotikaupungissaan, lähimaakunnissa ja ulkomailla. Perinteisiksi ovat muodostuneet joulunajan konsertit Kuopion tuomiokirkossa ja naapurikuntien kirkoissa ja konserttitiloissa. Keväisin on Mieskuoro Kuopio-Kvartetti ilahduttanut yleisöään lauluillaan eri paikoissa joko toivekonsertein tai perinteisillä konserteillaan tuoden solisteiksi kuopiolaisten taitajien lisäksi kansainvälisiä huippujamme kuten Jaakko Ryhäsen ja Jorma Hynnisen. Yhteistyö Kuopion kaupungin ja kaupunginorkesterin kanssa on yhdistänyt kuoron moniin mittaviin projekteihin Musiikkikeskuksella sekä kummikaupungeissa ulkomailla.

Mieskuoro Kuopio-Kvartetissa laulaa tällä hetkellä 36 laulajaa ja sitä johtaa musiikin maisteri Jaana Turunen.

Joensuun Mieslaulajien missio on laadukkaan joensuulaisen mieskuoroperinteen jatkaminen ja kehittäminen hauskanpitoa ja yhdessäoloa unohtamatta.

Kuoron 108 vuoden ikä on kunnioitettava saavutus Suomen mieskuorojen joukossa. Vankoista perinteistä huolimatta viime vuosina kuoroon on liittynyt paljon nuoria laulajia. Kuoron eri kokoonpanoissa laulaa yhteensä yli 70 laulajaa, joista nuorimmat ovat hiukan alle parikymppisiä. Joensuussa mieskuorohenki elää vahvana!

Joensuun Mieslaulajat esittää niin perinteisiä mieskuorolauluja sekä moderneja kuoroteoksia kuin myös viihteellisempää mieskuoro-ohjelmistoa. Joensuun Mieslaulajien pääkuoron toiminta on tavoitteellista ja kunnianhimoista: kuoro on osallistunut Suomen Mieskuoroliiton järjestämään kansainväliseen Leevi Madetoja -mieskuorokilpailuun ja sijoittunut kaksi kertaa peräkkäin kansallisen sarjan kolmannelle sijalle.

Kuoron taiteellisena johtajana ja laulunjohtajana on vuodesta 2015 alkaen toiminut dir. cant. Janne Piipponen.

Mieskuorojen kuorokouluhankkeelle apurahaa

Mieskuorojen Kuorokoulut 2019 -hanke on saanut 10 000 euron apurahan Suomen kulttuurirahastolta. Hankkeen tarkoituksena on kehittää mieskuorotoimintaa Suomessa järjestämällä kuorokouluja miehille, jotka haluaisivat liittyä kuoroon, ja mieskuorolaulajille, jotka haluavat kehittää omia taitojaan. Tavoitteena on saada uusia laulajia olemassa oleviin kuoroihin sekä kehittää kuorolaisten taitoja kuorolaulun eri osa-alueilla. 

Kuorokoulut toteutetaan 18 mieskuoron yhteistyöprojektina kymmenessä maakunnassa Suomessa. Kukin kuoro vastaa omalla paikkakunnallaan koulutusten käytännön järjestelyistä ja sisällöstä. Hankkeen toteutusta koordinoi työryhmä, johon kuuluvat Hannu Malkamäki (Mieskuoro Jussit), Kari Muhonen (Kerimäen Mieslaulajat), Mikko Holopainen (Mieskuoro Kuopio-Kvartetti, hankkeen koordinaattori) ja Jaana Turunen (Mieskuoro Kuopio-Kvartetti, hankkeen taiteellinen johtaja). 

Kuorokoulut 2019 hankkeessa vaihdetaan ideoita ja kokemuksia kuorojen kesken ja yhteistyötahojen kanssa. Lisätietoja saa sivulta kuorokoulu.com sekä hankkeessa mukana olevilta kuoroilta ja työryhmän jäseniltä: Mikko.Holopainen@mieskuoro.fi ja p. 044 5876410, Jaana.Turunen@maestra.fi, Kari.Muhonen@mieskuoro.fi ja Hannu.Malkamaki@mieskuoro.fi.

post

MKK:n joulukonsertit 2018

Konsertit Kuopion tuomiokirkossa sekä Leppävirran että Vesannon kirkoissa

Mieskuoro Kuopio-Kvartetin joulukonserteissa 2018 ovat yhdistelmä vanhoja ja uusia joululauluja. Mukana on tuttuja joululauluja Suomesta ja muualta maailmasta, mutta myös harvemmin kuultuja klassikoita ja uusia sovituksia niistä. Kuopion konsertissa Kuopio-Kvartetin kanssa esiintyy Haapaniemen koulun 6B musiikkiluokka.

Ohjelma 10 e.

Kohti juhlavuotta

Vuosi 2019 on kahdella tapaa juhlavuosi Mieskuoro Kuopio-Kvartetille. Valtakunnallisesti vietetään Suomalainen mieskuorolaulu 200 vuotta juhlaa monin näkyvin tilaisuuksin. Juhlavuoden suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Lisäksi syksyllä 2019 tulee 70 vuotta siitä, kun Kuopio-Kvartetin alkusävelet kiirivät ilmoille. Kuoro juhliikin molempia juhlakonsertilla ja suunnitelmissa on myös muita juhlavuoteen liittyviä projekteja.