Isänmaalle-konsertit 2021

Kuule, kuinka soitto kaikuu, Väinön kanteleesta raikuu! Laulu Suomen on! Laulu Suomen on!

Emil von Qvanten

Mieskuoro Kuopio-Kvartetin itsenäisyyspäivän Isänmaalle-konsertteja kuullaan tänä vuonna kolmessa eri kirkossa. Konsertit johtaa Jaana Turunen ja laulusolistina esiintyy Pentti Toikkanen. Lisäksi Kuopion konsertissa urkurina toimii Anu Pulkkinen.

Isänmaalle-konsertin ohjelma koostuu itsenäisyyspäivään liittyvästä mieskuoromusiikista. Suomen laulun, Finlandian ja monen muun tunnetun kappaleen lisäksi konserteissa kuullaan mieskuoroklassikoita kansallisromantiikan aikakaudelta eli ajalta ennen itsenäistymistä. Suomalaisuusaate inspiroi noihin aikoihin voimakkaasti taiteilijoita, kirjailijoita ja säveltäjiä, minkä vuoksi kyseistä aikakautta kutsutaan usein suomalaisen taiteen kulta-ajaksi.

Konsertissa kuultavien kappaleiden säveltäjistä tunnetuimpia ovat Jean Sibelius, Toivo Kuula ja Leevi Madetoja. Suomalaisuus kuuluu myös Eino Leinon, Aleksis Kiven, Larin-Kyöstin ja monen muun nimekkään runoilijan teksteissä. Myös itäsuomalaisuus on konsertissa edustettuna.

Konsertin ohjelma Muuruvedellä ja Kuopiossa 15 / 10 €. Konsertti kestää noin tunnin (Kuopiossa n. 75 min). Luethan vielä sivun lopusta ohjeet virustartuntojen ehkäisemiseksi konserteissamme.

Muuruveden konsertti toteutetaan yhteistyössä Järvi-Kuopion seurakunnan kanssa.

Kuopion konsertti toteutetaan yhteistyössä Kuopion tuomiokirkkoseurakunnan kanssa. Mieskuoro Kuopio-Kvartetti laulaa myös itsenäisyyspäivän 6.12.2021 jumalanpalveluksessa tuomiokirkossa klo 10.

Vesannon konsertti toteutetaan yhteistyössä Vesannon kunnan, Vesannon Osuuspankin ja Niiniveden seurakunnan kanssa. Konsertti on maksuton.

Kiitämme yhteistyökumppaneitamme!

Tää maa ei koskaan sortua saa,

eläköön tämä muistojen, toivojen maa,

eläköön, kauvan eläköön Suomi!

Paavo Cajander

Ohjeet virustartuntojen ehkäisemiseksi konserttivieraillemme

Mieskuoro Kuopio-Kvartetti haluaa toteuttaa tulevat Isänmaalle-konserttinsa mahdollisimman turvallisesti niin yleisömme kuin laulajien itsensä vuoksi. Sen vuoksi kuoro esiintyy maskien kanssa ja pitää turvavälin yleisöön. Suositamme vahvasti myös yleisöä käyttämään maskeja konsertissamme kirkkoon sisääntulosta aina ulospoistumiseen saakka, mikäli siihen ei ole terveydellistä estettä. Korostamme myös sitä, että paikalle tullaan vain terveenä ja vältetään konsertin yhteydessä turhia lähikontakteja muiden kuin oman lähipiirin kesken.

AVIn määräämät kokoontumisrajoitukset ja mahdollinen koronapassin edellyttäminen astuvat voimaan vasta Muuruveden ja Kuopion konserttiemme jälkeen. Konserteissamme noudatetaan kuitenkin jo nyt voimaan astuvia määräyksiä, sillä kaikille kuulijoille on kirkoissa määritellyt istumapaikat. Kaikilla edellä mainituilla varotoimenpiteillä haluamme tarjota kaikille läsnäoleville mahdollisimman turvallisen konserttielämyksen.

http://escortmamas.com
Vieritä ylös