MKK:n etäoktoberfest 2020

Tervetuloa Mieskuoro Kuopio-Kvartetin etäoktoberfestiin 2020!

Etäisyys on hyvästä näinä päivinä ja siksi kutsummekin osallistumaan musiikilliseen tapahtumaamme välimatkan päästä, vaikka kotoa käsin.

Olemme tehneet etäoktoberfestia varten kolme videota, jotka löydät tältä sivulta ja YouTubesta jahka ne kaikki on julkaistu. Koska odotus on olennainen osa mitä tahaansa tapahtumaa, julkaisemme videot yksitellen lokakuun aikana.

Meidän etäoktoberfestimme on vahvasti savolaisväritteinen, vaikka puheenjohtajamme tuleekin alun perin Baijerista. Savolaisuus ja paikallisuus näkyvät laulu-, juoma-, ruoka- ja paikkavalinnoissamme. Tiesitkös muuten, että Kuopio on Euroopan gastronomia-alue 2020-21?

Etäoktoberfestin viettämiseen tarvitset hyvää seuraa (=me tai kaverit etäyhteyksin), musiikkia (=me ja ehkä myös sinä) ja itsellesi mieluista ruokaa ja juomaa (=sinun hommasi ja oma valintasi). Lisäksi tarvitset nettiyhteyden ja laitteen, jolla pääset katsomaan videoita täältä tai YouTubesta.

MKK:n etäoktoberfestin 2020 osat

  1. osa: Juokaamme veikot
  2. osa: Serenaati kalakukolle
  3. osa: Kallavesj

Ensimmäinen osa Juokaamme veikot on ruotsalaisen lauluntekijän ja elämännautiskelijan Carl Michael Bellmanin sävellys, jonka suomalaiset sanat on tehnyt Reino Hirviseppä. Kuultava versio on J.P. Cronhamnin mieskuorosovitus ja löydät sen nuotin mm. Mieskuoroliiton Juomalauluja II -julkaisusta. ”Ota yks, ota kaks, ota kolmaskin!”

Toisen osan laulu Serenaati Kalakukolle on vahvasti kuopiolaista tuotosta. Kuopion maalaiskunnassa syntynyt (nyk. Siilinjärveä) säveltäjä Ahti Sonninen sävelsi 13.11.1959 Mieskuoro Kuopio-Kvartetille tämän serenaatin. Kuopiossa syntyneen Simo Puupposen eli Aapelin teksti on sen verran rehevaa savon murretta, että laitoimme varmuuden vuoksi sanat mukaan videoon juna tuomia eli ei-savolaisia varten. Laulusta selviää, mitä yhteistä on kalakukoilla ja naisilla…

Kolmas osa on omistettu rakkaalle järvellemme Kallavedelle. Aaro Jalkasen sanat Johannes Kappelin sävelmälla ovat tuttuja jokaiselle kuopiolaiselle. Ei ole sattumaa, että päätimme viettää etäoktoberfestiä Kallaveden rannalla Pölhön saaressa, jossa kuvasimme myös nämä videot. Kallavesj-laulun sovituksen on tehnyt kuoromme toinen johtaja Jorma Kiira.

Kun on aika viettää etäoktoberfestiä, toimi näin:

  1. Hanki tarvittavat juomat ja ruuat nautittavaksesi. Me valitsimme RBS Brewingin juomat (mm. Suomen paras lager) sekä ehdan kalakukon Kalakukkoleipomo Irene Partasesta.
  2. Hankkidu mukavaan paikkaan, jossa nettiyhteys toimii.
  3. Ota mukava asento ja katso tapahtumaa varten tekemämme kolme videota. Jos siltä tuntuu, laula mukana. Jos alkaa hiukomaan, nauti eväitä.
  4. Välitä hyvää mieltä ja iloista tunnelmaa jakamalla viestiä etäoktoberfestista vaikkapa somessa tai kaverille kilauttamalla.

Etäoktoberfestvideot

Osa 1: Juokaamme veikot
Osa 2: Serenaati kalakukolle
Osa 3: Kallavesj
http://escortmamas.com
Vieritä ylös