Klassikko -juhlakonsertit 2019

Perinteikkäiden mieskuorojen kohtaaminen on Klassikko

Mieskuoro Kuopio-Kvartetti ja Joensuun Mieslaulajat juhlivat suomalaisen mieskuorolaulun 200 vuotta Klassikko-yhteiskonsertein Kuopiossa ja Joensuussa

Kuluva vuosi 2019 on suomalaisen mieskuorolaulun juhlavuosi, jota juhlitaan ympäri Suomea konsertein ja tapahtumin. Juhlavuoden suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Itä-Suomessa kaksi perinteikästä ja maineikasta mieskuoroa, Mieskuoro Kuopio-Kvartetti ja Joensuun Mieslaulajat, yhdistävät voimansa ja järjestävät juhlakonsertit Kuopiossa ja Joensuussa.

El Clásico on kahden perinteisen ja menestyneen jalkapalloseuran ottelu Espanjassa. Klassikkoja ovat myös kahden perinteikkään mieskuoron yhteiskonsertit juhlavuoden kunniaksi. Kuopion ja Joensuun juhlakonserteissa kuullaan mieskuoroklassikoiden lisäksi kuoroille omistettuja teoksia ja uudempaa mieskuoromusiikkia. Mieskuoro Kuopio-Kvartetti ja Joensuun Mieslaulajat ovat tehneet aiemminkin yhteistyötä mm. esittäen Sibeliuksen Kullervoa.

Mieskuoro Kuopio-Kvartetin alkusävelet kiirivät ilmoille syksyllä 1949, kun yhdeksän miehen ryhmä kvartettilaulusta kiinnostuneita miehiä kokoontui harjoittelemaan mieskuorolauluja omaksi ja kotiensa iloksi. Myöhemmin kvartetista kasvoi mieskuoro, mutta kvartettinimi haluttiin säilyttää muistona syntyhistoriasta. Kuluva vuosi 2019 on Mieskuoro Kuopio-Kvartetin toiminnan 70. juhlavuosi.

Koko toimintansa ajan kuoro on konsertoinut aktiivisesti kotikaupungissaan, lähimaakunnissa ja ulkomailla. Perinteisiksi ovat muodostuneet joulunajan konsertit Kuopion tuomiokirkossa ja naapurikuntien kirkoissa ja konserttitiloissa. Keväisin on Mieskuoro Kuopio-Kvartetti ilahduttanut yleisöään lauluillaan eri paikoissa joko toivekonsertein tai perinteisillä konserteillaan tuoden solisteiksi kuopiolaisten taitajien lisäksi kansainvälisiä huippujamme kuten Jaakko Ryhäsen ja Jorma Hynnisen. Yhteistyö Kuopion kaupungin ja kaupunginorkesterin kanssa on yhdistänyt kuoron moniin mittaviin projekteihin Musiikkikeskuksella sekä kummikaupungeissa ulkomailla.

Mieskuoro Kuopio-Kvartetissa laulaa tällä hetkellä 36 laulajaa ja sitä johtaa musiikin maisteri Jaana Turunen.

Joensuun Mieslaulajien missio on laadukkaan joensuulaisen mieskuoroperinteen jatkaminen ja kehittäminen hauskanpitoa ja yhdessäoloa unohtamatta.

Kuoron 108 vuoden ikä on kunnioitettava saavutus Suomen mieskuorojen joukossa. Vankoista perinteistä huolimatta viime vuosina kuoroon on liittynyt paljon nuoria laulajia. Kuoron eri kokoonpanoissa laulaa yhteensä yli 70 laulajaa, joista nuorimmat ovat hiukan alle parikymppisiä. Joensuussa mieskuorohenki elää vahvana!

Joensuun Mieslaulajat esittää niin perinteisiä mieskuorolauluja sekä moderneja kuoroteoksia kuin myös viihteellisempää mieskuoro-ohjelmistoa. Joensuun Mieslaulajien pääkuoron toiminta on tavoitteellista ja kunnianhimoista: kuoro on osallistunut Suomen Mieskuoroliiton järjestämään kansainväliseen Leevi Madetoja -mieskuorokilpailuun ja sijoittunut kaksi kertaa peräkkäin kansallisen sarjan kolmannelle sijalle.

Kuoron taiteellisena johtajana ja laulunjohtajana on vuodesta 2015 alkaen toiminut dir. cant. Janne Piipponen.

2 ajatusta aiheesta “Klassikko -juhlakonsertit 2019”

Kommentoi

http://escortmamas.com
Vieritä ylös